חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

כהן חללה נ' עינת סוכנות לביטוח 1993 בע"מ

: | גרסת הדפסה
רע"צ
בית משפט השלום תל אביב - יפו
30576-05-11
6.7.2011
בפני :
משה סובל-שלום ת"א

- נגד -
:
ראובן כהן חללה
:
עינת סוכנות לביטוח 1993 בע"מ
פסק-דין

פסק דין

בפניי בקשה למתן רשות ערעור שהגיש המבקש – החייב, על החלטתו של כב' רשם ההוצל"פ עדי סומך מיום 2.5.11, בתיק הוצל"פ 01-03481-74-4, לפיה נדחתה בקשתו של המבקש להפחתת הריבית וההצמדה שהתווספו לחוב בתיק.

במסגרת החלטתו קבע הרשם לא מצא כל עילה להורות על הפחתת הריבית וההצמדה שהתווספו לחוב ולעשות שימוש בסמכותו הקבועה בסעיף 81א3(ה) לחוק ההוצל"פ כפי שביקש ממנו החייב לעשות.

בהתאם להחלטתי מיום 19.5.11, הוגשה תגובה בכתב מטעם המשיבה – הזוכה.

לאחר שעיינתי בכתבי הטענות שבפניי ובחנתי טענות הצדדים מצאתי לעשות שימוש בסמכותי ולדון בבקשה כבערעור עצמו, וכן להורות על קבלתו.

כפי שטוען המבקש שבפניי, הנימוק שעמד בבסיס בקשתו בפני הרשם להפחתת שיעור הריבית מהחוב אינו אותם "טעמים המיוחדים" המוזכרים בסעיף 81א3(ה) לחוק ההוצאה לפועל, תשכ"ז – 1967, שכן ממילא לא פורטו על ידו טעמים מעין אלה.

את בקשתו להפחתת שיעור הריבית מבסס המבקש על הטענה של "השתק פלוגתא". כפי טענתו בשני תיקי ההוצל"פ הנוספים אשר נפתחו על ידי המשיבה לביצוע שיקים מאותה סדרה, בגינם נפתח תיק הוצל"פ נשוא בקשה זו, ניתנו החלטות בידי שני רשמים שונים לפיהן הופחתה ריבית הפיגורים.

המבקש צרף לבקשתו את החלטתה של כב' הרשמת כלנית שפירא-ברגמן מיום 17.1.11, שניתנה בתיק הוצל"פ 01-78393-04-3, שם נקבע על ידה:

"בהמשך להחלטה מתאריך 15/12/10, בהעדר תגובת הזוכה ונוכח פסק דינה של כב' השופטת יהודית שטופמן מתאריך 28/6/10, אני מורה על הקטנת תוספת הריבית בהתאם לסמכותי בסעיף 81א3(א). התחשיב ייערך בתיק שבכותרת בלבד ממועד פתיחת התיק. יש להקטין את תוספת ריבית הפיגורים ולחשב את החוב לפי ריבית צמודה......".

כן צרף המבקש את החלטתו של כב' הרשם עמיעד רט מיום 3.5.11, בתיק הוצל"פ 01-42336-05-4, שם נקבע על ידו:

"לאחר שעיינתי בטענות הצדדים, באתי לכלל דעה כי יש לקבל את טענת החייב בדבר השתק פלוגתא בכל הקשור להחלטת כב' הרשמת כלנית שפירא ברגמן בתיק 0178393043 מיום 17.1.11. המחלוקת אותה מחלוקת, העניין אותו עניין והצדדים אותם צדדים. ב"כ הזוכה לא נתן כל נימוק ענייני מדוע לא הגיב לבקשה נשוא ההחלטה הנ"ל ומדוע יש לסטות הימנה. אשר על כן, תוקטן תוספת חיוב ריבית הפיגורים בתיק זה והחוב יחושב לפי ריבית צמודה. תואיל המזכירות לבצע את החישוב בהתאמה".

בנסיבות המקרה שבפניי לא מצאתי מדוע שלא להחיל את הכלל של השתק פלוגתא בעניינו של המבקש.

הנני דוחה מכל וכל הטענות שהעלתה המשיבה במסגרת תגובתה כנגד ההחלטות הנ"ל אשר ניתנו על ידי הרשמים הנכבדים בשני התיקים האחרים. המשיבה לא הגישה בקשה לביטול ההחלטות הנ"ל ואף לא ערערה עליהן ולפיכך הפכו אלה לחלוטות. אוסיף לציין כי טענת המשיבה כי החלטתה של כב' הרשמת שפירא-ברגמן אינה מחייבת מאחר וניתנה בהעדר תגובה מצידה, אסתפק בכך שאציין כי ממילא טענה זו אינה עומדת למשיבה כנגד החלטתו הנ"ל של כב' הרשם רט, אשר כפי שעולה ממנה ניתנה לאחר קבלת תגובה מטעם המשיבה.

אשר על כן ובהתאם לכל האמור לעיל, הנני מורה על קבלת הערעור. לפיכך יחושב החוב בתיק זה לפי ריבית צמודה.

המשיבה תישא בהוצאות המערער בערעור בסך 2,000 ₪.

המזכירות תשלח העתק לב"כ הצדדים.

ניתן היום, ד' תמוז תשע"א, 06 יולי 2011, בהעדר הצדדים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>